2009 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Viščiukas piene pagal Jamie Oliver

Vakar balsavau, važiuodama balsuoti užsukau pas tėvus ir laikinai nušvilpiau didelę keptuvę su nusukama rankena. Labai geras išradimas! Nes pirmą kartą, kai taip gaminau viščiuką, tokios neturėjau, net puodas pats didžiausias buvo mažokas, todėl gerai neapkepė ir vartydama labai nervinausi, nes nesisekė :) Dabar buvo daug paprasčiau. Man iš vis labai patinka receptai, kai nepasidaro krūvos nešvarių indų ir nereikia virtuvėje praleisti viso vakaro, kad kažkas skanaus ir netradicinio pasigamintų. Tai šitas receptas tuo ir tobulas, kad čia viskas labai ir labai paprasta. Be to, recepte, kurį galima rasti internete Jamie Oliver puslapyje http://www.jamieoliver.com/recipes/meat-recipes/chicken-in-milk arba knygoje lietuvių kalba, neparašyta, kad citriną reikia sukišti į viščiuko vidų, bet man atrodo, kad jis taip darė laidoje Oliver's Twist arba susapnavau :) bet man ta citrina ten labai tinka ;)
Viščiukas piene

Naudojau:

1,5kg viščiukas

115gr. sviesto

1/2 cinamono lazdelės

1 gera sauja šalavijų

2 citrinos

6 česnako skiltelės (neluptos)

1/2 l. pieno

Druskos ir šviežiai maltų pipirų

Viščiukas gausiai įtrinamas druska ir pipirais. Citrinos žievelę, stengiantis be baltos dalies, nulupame. Citrinas supjaustome gabaliukais ir sukišame i viščiuko vidų. Pasiliekame mažą sviesto gabaliuką kepimui orkaitėje, o likusį ištirpiname dideliame puode/keptuvėje (geriausiai toks indas, kuris paskui tiks ir į orkaitę), kur iš visų pusių apkepamas viščiukas. Tada sviestas nupilamas ir į tą patį indą supilamas pienas, dedam neluptą česnaką, šalavijus, citrinos žieveles, cinamono lazdelę. Šaunam į orkaitę ir kepam 1,5 valandos 190 laipsnių karštyje.
Skanaus ;)
P.S. Pamiršau paminėti, kad patiekiama su bulvių koše arba kuo nors kitu pagal pageidavimus. Ir kad labai skanūs tie česnakai gaunasi.
Yum

Komentarų nėra: