2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

Sekmadienio sūrio pyragas

Eidama į parduotuvę pirkti produktų šiam pyragui jau mintyse galvojau apie ką bus įrašas. Mintyse surašiau ilgiausia tekstą apie savo gyvenimą po paskutinio įrašo tinklaraštyje :) Bet kadangi jau labai vakaras, o kol surašyčiau visą tekstą nuo namų iki Maximos ir atgal ateitų ir gili naktis, nusprendžiau, kad tiek jau to! Beje, kepdama pyragą labai jaudinausi, nors nelaukiau svečių, kurie galėtų vertinti ir kritikuoti. Gal todėl, kad beveik metus gyvenau be orkaitės ir sugalvojau kepti vėl tą vogtą sūrio pyragą, kurio tikslaus recepto nežinau iki šiol, užsispyrus Ramune! Pagaliau pyragas išėjo puikiai, apatinė dalis nebyra, o skonis ir su byrančia apačia anksčiau niekada nenuvylė. Pyragas sotus ir skanus, rekomenduoju!

Sūrio pyragas
Naudojau:
100 g sviesto
500 g maskarponės sūrio
40 g miltų
40 g krakmolo
5 vnt kiaušinių
100 g cukraus
1 pak. pieniškų sausainių

Atskirti trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų.

Į trynius sudėti cukrų ir išsukti iki baltos masės. Tuomet sudėti maskarponės sūrį, krakmolą, miltus ir išmaišyti iki vientisos masės. Galiausiai neskubant įmaišyti kiaušinio baltymus. 


Sausainius susmulkinti iki trupinių. Ištirpinti sviestą ir juo užpilti sausainių trupinius, gerai išmaišyti. Sausainių trupinius supilti i skardą, gerai su pirštais suspausti, kad vėliau nebyrėtų. Užpilti sūrio masę.
 Kepti 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. 
Skanaus!

Yum

2 komentarai:

Fane rašė...

Svarbu paminėti tai, kad puikų ataskonį sukuria braškės, nepamirškit ir jų:)

Irma rašė...

Lengvas, pusrus ir labai skanus! Ačiū Labai!
Tiesa, kitą kartą darysiu pilną normą, nes šį kartą po ranka turėjau tik 250gr maskarponės:)