2012 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Pašteto rojuje

Kaimas, vasara, nuostabus oras. Ką galiu pasidarau lauke. Ramu, girdisi, kaip nuo vėjo ošia pušys. Buvo daug gaminimo tą dieną. Paštetas išvirtas, labiausiai laukiu kada atvažiuos didžiulė sesės šeimyna ir pusbrolis su dukra. Žinau, kad vakare visi susėsim prie stalo ir degustuosim ką per dieną su mama prigaminom. Taip ir buvo. Iš šaldytuvo betraukiant dar vieną indelį su paštetu vietoj padegustuokim leptelėjau padiskutuokim. Tai ir diskutavom visą vakarą, kam kas labiausiai patinka. Reziumė: beveik visiems labiausiai patiko paštetas su džiovintomis slyvomis ir riešutais, antroje vietoje pipirinis ir nors tikrai skanus, bet paskutinėje vietoje liko paštetas su kariu. O jei jūs sugalvosite pasigaminti savo paštetą, galite jį pasidaryti su kuo tik norite!

Trijų skonių paštetas

Ingredientai:

1,2 kg kepenėlių (šiuo atveju buvo vištos)
800 g kiaulienos pažandės
3 morkų
2 didelių svogūnų
Lauro lapelių
Kvapiųjų pipirų
Druskos

1 skonis: 
Su džiovintomis slyvomis ir riešutais

2 saujos džiovintų slyvų
2 saujos anakardžio riešutų
Brendžio

2 skonis:
Pipirinis
2 v.š. pipirų mišinio

3 skonis:
Su kariu
Kario pagal skonį

Gaminimas:

Viename puode virti kepenėles. Labai svarbu nepervirti. Kitame puode virti kiaulienos pažandę, morkas, svogūnus su prieskoniais. Išvirtas kepenėles, pažandę, morkas, svogūnus kelis kartus sumalti per mėsmalę, kad viskas gerai susimaišytų. Jei reikia į paštetą įpilti sultinio ir įberti papildomai druskos. Šiltas paštetas turi būti šiek tiek per sūrus. Paštetą kaitinti puode ant ugnies, kai pradeda burbuliuoti pakaitinti dar apie 5 minutes. Tuomet paštetą padalinau į tris dalis skirtingiems skoniams. Beje, likusį sultinį panaudokite sriubai ;)

Su džiovintomis slyvomis

Slyvas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti. Kai slyvos suminkštėja jas supjaustome ir užpilame brendžiu pagal skonį. Riešutus susmulkiname. Viską sudedame į paštetą ir gerai išmaišome.


Pipirinis paštetas

Pipirus susmulkiname ir įmaišome į paštetą.


Su kariu

Tiesiog priberti kario pagal skonį :)


Trio:
Skanaus!
Yum

Komentarų nėra: