2018 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

Silkė su morkų piurė ir burokėlių traškučiais / Herring with carrots purée and beetroot chips

Cukinijos, moliūgai, morkos, bulvės, jei virtuvėje vyrauja toks asortimentas, tai jau faktas, kad atėjo ruduo. O man toks įkvėpimas, tiek jėgų, tiek idėjų jau seniai ir buvo. Trys mėnesiai atostogų, kokių dar nesu gyvenime turėjus, o po jų visiškai naujas startas gyvenime, reikėjo laiko susivokti ir išsiaiškinti, kaip čia reikės gyventi toliau, ne vienai, ne dviese, o tryse. Aš+vyras+vaikas. Mamamia! Dažnai tas mamamia galvoj suskamba. Ir vis dar mokausi, kiekvieną mielą dieną, būti nauja sudėtimi. Stengtis neišprotėti nuo sau užduodamų klausimų: ar pakankamai pakalbėjau su vaiku, ar pakankamai pabuvau lauke, ar šitas spuogas normalus ir viską apimantis - ar aš gera mama??? Mano būdas neišprotėti ir neužduoti sau visų šitų klausimų, tai VEIKTI. Skaityti, tvarkytis, eiti į parduotuvę, pasivaikščioti, bendrauti ir GAMINTI. Gaminimo srityje esu on fire! Vyras, atrodo, dėl to yra laimingas, bet ir picų kiosko neaplenkiam. Bet grįžtu į pradžią - cukinijos, moliūgai ir t.t. Tai šiandien mano akiratyje morkos. Su silke labai lengva vakarienė arba geras užkandis trijų patiekalų vakarienei.


Ingredientai:
4 vnt. silkių filė
4 nedidelių morkų
1 a.š. alyvuogių aliejaus
3-4 a.š. grietinės
Druskos
Pipirų
Burokėlių traškučių

Gaminimas:
Morkas nuplauti, suvynioti į foliją ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol bus minkštos. Atvėsinus nulupti. Morkas dedame į smulkintuvą, supilame aliejų, grietinę, įberiame žiupsnelį druskos ir pipirų. Smulkiname, kol gaunasi vientisa masė. Į lėkštę dedame supjaustytą silkę, morkų piurė, pagardiname burokėlių traškučiais. Skanaus.



Recipe in english:

Herring with carrots purée and beetroot chips

Ingredients:
4 pcs herring fillet
4 small-medium carrots
1 tea spoon olive oil
3-4 tea spoons sour cream Salt Pepper Beetroot chips
Salt
Pepper
Beetroot chips

Method:
Wash carrots, wrap in foil and fry in an 180 celcius degrees oven for 40 minutes or until soft. Peel off after cooling. Place carrots in a blender, pour the oil, sour cream, add a pinch of salt and pepper. Shake until a solid mass is obtained. Add herring, carrot sauce and beetroots chips to the plate. Yum

Komentarų nėra: