2015 m. liepos 26 d., sekmadienis

Avokado tartaras

Jaučiu, kad labai daugelyje savo gyvenimo sričių paskutiniu metu girdžiu, kaip vidinis balsas kartoja: back on track. Ir blog'e - back on track. Gaminu bent kartą per savaitę, bent kartą per savaitę ir nufotografuoju, ką pagaminau. Laikas vėl dalintis.

Labai mėgstu avokadus. Pusryčiams, pietums ir vakarienei, bet kada. Daug receptų nesu išbandžiusi su avokadu, todėl dažniausiai jį valgau sutrintą ant juodos duonos ir šiek tiek druskos. Kartais dar pagaminu gvakamolę. Ryte benaršydama Facebook ir žiūrėdama, kaip gyvena žmonės, pamačiau receptą, kuris privertė mane atsikelti iš lovos (buvo jau apie pietus). Nesigailėjau, labai skanu!

Ingredientai:
2 vidutinių, gerai prinokusių avokadų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 nedidelio raudono svogūno
1 v.š. Dijon garstyčių
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. kaparėlių
1 v.š. kapotų petražolių
3 lašeliai Vorčesterio padažo
Druskos
Šviežiai maltų pipirų

Skrudintos duonos ar bandelės

Gaminimas:
Sumaišiau alyvuogių aliejų su susmulkintu svogūnu, garstyčiomis, citrinų sultimis, kaparėliais, pertražolėmis, Vočesterio padažu. Paskaninau druska ir pipirais. Avokadus supjausčiau kubeliais ir atsargiai įmaišiau į padažą. Į užkepėlių indą sudėjau dalį masės ir taip lėkštėje suformavau tartarą. Ant tartaro viršaus uždėjau dar šiek tiek garstyčių. Patiekiau su skania bandele iš IKI parduotuvės. Tinka bagetė ir skrudinta sumuštinių duona. Skanaus!


Recepto šaltinis: Food and wine




Yum

Komentarų nėra: