2015 m. rugsėjo 18 d., penktadienis

Žuvienė

Nusipirkau VISĄ lašišą. Pirmas dalykas, ką padariau grįžus namo, tai pasižiūrėjau Youtube, kaip su ta žuvim reikės tvarkytis. Tada pasidėjau kompą virtuvėje, lašišą ant stalo ir dar 15 kartų nuo pradžių žiūrėjau, kaip ką daryti. Ir dariau. Na, tai galiu pasakyti, kad padaryti gražias lašišos filė man sekėsi sunkiai. Nors tarkime slidinėt pagal youtube išmokau puikiai. Ne, ant kalno kompiuterio nesinešiau, užteko pasižiūrėk, ką ir kaip daryti namie. Namie praktinių pratimų irgi nedariau. Beveik nepamatysite, kaip man nesisekė išdoroti žuvį, nes iš jos viriau sriubą, dariau tartarą ir gražiausias dalis palikau sūdymui (šiandien jau bandysiu ragauti ir, jei pavyks - parodysiu ir jums).

Pradėsiu nuo žuvienės.

Ingredientai:
Išdarinėtos lašišos liekanų ir šiek tiek sveikos lašišos
1,5 l vandens
2 morkų
2 bulvių
1 sauja supjaustyto poro
1 svogūno
pipirų
druskos
žolelių
lauro lapų

Gaminimas:
Į verdantį vandenį sudėjau lašišos liekanas (uf, kaip nekaip skamba), supjaustytas morkas, bulves, stambiai supjaustytą svogūną, įbėriau druskos, pipirų, žolelių ir sudėjau lauro lapus. Ant lėtos ugnies viriau apie 40 min. Kai sultinys išvirė jį perkošiau, išgraibiau ir išmečiau lašišos galvą, kaulus ir pan. Jei buvo mėsytės - palikau. Dar išėmiau suvirusį svogūną. Tuomet dar kartą užkaičiau sultinį, kuriame liko morkos ir bulvės, įdėjau žiedais supjaustytą porą ir lašišos gabaliukus. Paviriau dar apie 10 min. ir viskas. Mano sultinys gavosi tamsesnis, nes prieskonių mišinyje buvo džiovintų pomidorų.




Skanaus!


Yum

Komentarų nėra: