2015 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

Pusryčių keksiukai

Aš sugrįžau po saulėtų ir protą sumaišusių atostogų. Pailsėjau taip, jog dar ir dabar sunku sugrįžti į darbus. Mintimis vis dar esu ten: vynuogynuose, levandų laukuose, miestuose, kaimeliuose, parkuose, kalnuose, supančioje jachtoje, pačioje baisiausioje Almoje ir tik ką pabudus baldakime ant jūros kranto vienoje iš salų. Kas mane nepatiko? Neatsimenu. Net jei ir atsimenu, tai atrodo visiškai nesvarbu. Atsimenu, kad patiko pamatyti, susipažinti, atrasti, paragauti. Norėčiau galvoti, kad jūros gėrybių atsivalgiau metams į priekį, bet tai būtų melas. Tokių skanybių norėčiau dabar ir kasdien. Dabar pat sugrįžčiau ir į nedidelį, netikėtai atrastą restoranėlį Kod Veska. Po ten paragautų gnocchi nežinau ar kada beišdrįsiu į blog'ą įdėti savuosius. Nes nuo mano gnocchi iki Kod Veska gnocchi yra mažiausiai three moons.



Apie three moons atsiradimo istoriją. Mes plaukėme jachta ir turėjome savo vietinį kapitoną Gogo. Pati geriausią, kokį tik galėjome turėti. The best. Jis tik įlipęs pranešė, kad mums labai pasisekė jį gavus. Plaukėme ir bendravome su juo savaitę. Gogo pasakodavo įvairių istorijų ir gana dažnai tose istorijose buvo minimas mėnulis, kol mes supratome, kad mėnuliais matuojamas laikas ir dažniausiai vienas mėnulis yra vienas mėnesis. Gogo mus plukdino vis į the best restoranus ir gana dažnai mums gamino pats. Jis išmokino mus gaminti Buzarra padažą, su kuriuo valgėmeme krevetes ir midijas, o kelionės pabaigoje savo rančoje naujai šeimai kepė gardžiausias doradas.
Saulėlydis
Kornati
Motovun
Vynuogynai
Šviežios figos
Kalmarai su špinatais
Pusryčiai namie
Plitvica
Jūros gėrybių popuri 
Krka
Aštuonkojis krosnyje
Aštuonkojis ant stalo
Dorados kepa
Dorados iškeptos
Šviežių figų meilė


Kaimynai
Kantriausiems pusryčių, iškylų, švenčių keksiukų receptas.

Ingredientai:
Šaldytos bemielės tešlos
6 kiaušinių
0,5 puodelio pieno
1 puodelio tarkuoto fermentinio sūrio
212 ml konsevuotų kukurūzų
1 brokolio
1 paprikos
350 g išlukštentų krevečių
druskos
pipirų

Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su pienu, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Į plakinį sudėkite sutarkuotą sūrį,  kukurūzus, supjaustytą brokolį, kubeliais susmulkintą papriką, krevetes. Viską gerai išmaišykite, jei reikia papildomai galima įpilti pieno. Mano keksiukų formos silikoninės, jos po to dedasi 5 formą, jas patogu iškloti tešla. Galima tešlą dėti ne į formales, o iš karto į formą. Išklotas tešla formeles/formą kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Kad tešla neiškiltų į formeles įpilkite žirnių ar pupų. Į apkeptas tešlos formeles pilkite pasigamintą mišinį ir kepkite dar apie 25 minutes. Pusryčių keksiukus taip pat galite kepti be tešlos.


Skanaus!



Yum

Komentarų nėra: