2016 m. spalio 17 d., pirmadienis

Kreminė, česnakinė Toskanos vištiena

Tikrai žinau, kodėl ši vištiena kreminė, kodėl ji česnakinė, bet tikrai nežinau, kodėl ji Toskanos. Receptą radau Pinterest'e. Kokiu pavadinimu radau, tokį ir užrašiau. 
Tai yra tikras, rudeniškas comfort food. Riebus, šildantis pilvą ir namus, keliantis lengvą tingulį. Toks maistas man labai skanus, bet ne visada pats išvaizdžiausias. Toks patiekalas ypač tiko šeimyniniams savaitgalio pietums. Buvo akimirka, kai visi valgė ir niekas nepratarė nei žodžio. 
Rekomenduoju jį gaminti ir po darbų, nes pasigamina greitai, procesas labai lengvas ir tereikia vienos gilesnės keptuvės ir 30 minučių.

Ingredientai:
700 g vištienos 
2 v.š. alyvuogių aliejaus
200 g riebios grietinėlės
100 g vištienos sultinio
1 a.š. česnako miltelių
1 a.š. itališkų žolelių
1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
1 puodelis kapotų špinatų
1/2 puodelio supjaustytų džiovintų pomidorų
Druskos
Pipirų

Gaminimas:
Aš gaminau mamos pamarinuotus vištienos kumpelius su vištienos prieskoniais ir dvigubą porciją. Ir viskas vyko taip: keptuvėje įkaitinau aliejų ir apkepiau vištieną iš abiejų pusių, kol vištiena buvo pilnai iškepusi. Vištieną išėmiau iš keptuvės.

Į tą pačią keptuvę supyliau grietinėlę, sultinį, subėriau česnako miltelius, itališkas žoleles ir sūrį. Pagardinti druska ir pipirais. Mišinį pakaitinau ant vidutinės ugnies, kol pradėjo tirštėti. Tuomet sudėjau pomidorus ir špinatus. Dar pakaitinau, kol špinatai suminkštėjo.

Tuomet vištieną sudėjau atgal į keptuvę ir dar šiek tiek leidau pavirti.

Vištieną patiekiau su keptom kukurūzų burbuolėm ir virtais ryžiais.

Skanaus!


Yum

Komentarų nėra: