2017 m. vasario 7 d., antradienis

Daržovių rösti

Daržovių rösti arba sofistikuotai atrodantis studentų maistas. Bulvės, morkos ir kiaušiniai, argi ne studentų maistas? Iš tiesų, ne man žinoti apie studentų maistą, studijuodama gyvenau po tėvelių sparneliu. Tikriausiai nepameluosiu, kad būdama ir 20-ies, o gal ir dar vyresnė, rytais atsikėlus rasdavau suteptų sumuštinių su pasmulkintu rūkytu kumpeliu ant viršaus. Geras gyvenimas, kitaip nepasakysi. 

Žiūrėdama kulinarines laidas beveik 100% buvau įsitikinus, kad rösti yra kilęs iš Italijos arba Grakijos. NOT! Rösti yra šveicarų kilmės patiekalas, šveicarai jį pristato kaip nacionalinį patiekalą ir jis yra šiek tiek panašus į mūsiškius bulvinius blynus. Rösti yra iš stambiau sutarkuotų virtų arba šviežių bulvių, sumaišytų su riebalais (arba ne), o suformuoti blynai kepami keptuvėje (dažniausiai) arba orkaitėje (rečiau).

Ingredientai (4 porcijos):
600 g bulvių
3 didelių morkų
½ a.š. garstyčių
½ citrinos
alyvuogių aliejaus
100 g šaldytų žirnelių (mano buvo su morkom ir aš jų net negalvojau išrankiot)
100 g špinatų
4 didelių kiaušinių


Gaminimas:
  1. Nulupti ir sutarkuoti bulves ir morkas. Tarkavau ne su burokine, bet smulkesne tarka, bet galima ir burokine. Geriausia ir lengviausia — naudoti kombainą. Užberti žiupsnelį druskos.
  2. Dubenyje sumaišyti garstyčias, citrinos sultis, kelis šlakelius alyvuogių aliejaus, įberti druskos ir pipirų.
  3. Nuo bulvių ir morkų nusunkti susidariusį skystį, mišinį pašlakstyti alyvuogių aliejumi, įberti druskos ir pipirų. Išmaišyti.
  4. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo formą įtiesti kepimo popieriaus, sudėti daržovių mišinį ir kepti apie 35 minutes arba kol daržovės gražiai apskrus.
  5. Kol kepa daržovės, šaldytus žirnelius (kartu su morkom) 1 minutę virti pasūdytame, verdančiame vandenyje. Vandenį nupilti ir žirnelius (kartu su morkom) sudėti į garstyčių padažą. Taip pat ir špinatus. Išmaišyti.
  6. Išvirti kiaušinius marškinėliuose. Užvirti pasūdytą vandenį ant nedidelės ugnies, įpilti šlakelį acto, ratu išmaišyti vandenį, kad susidalytų sūkurys, vieną po kito atsargiai įmušti kiaušinius. Virti apie 3 minutes.
  7. Ant iškepusio darržovių kepinio sudėti salotas ir kiaušinius. Galima paskaninti fetos sūriu.

Skanaus!

Recepto šaltinis: Jamie Oliver


Yum

Komentarų nėra: