2017 m. kovo 19 d., sekmadienis

Makaronai su brokoliais sūrio padaže

Savaitgalio neįmanoma misija "Nida" - done!
Du kartus atkelta dėl darbų, trečiąjį pagaliau pavyko. Nesvarbu, kad visą šeštadienį iš dangaus buvo nuolatinis lengvas dušas, Nida ne sezonu yra dar nuostabesnė nei vasarą. Kai beveik niekas nedirba, kai labai nedaug turistų, kai gali taip laisvai kvėpuoti ir mėgautis gamta, lyg čia būtum vienas. Tuščias paplūdimys, beveik tuščia Kuršių marių pakrantė. Tradiciškai užlipome ant Parnidžio kopos, vaikščiojome miškais tikėdamiese sutikti Nidos briedį. Nesutikom. Gal išskrido į šiltus kraštus žiemoti? Iki kitų kartų, Briedi, tikiuosi dar tave sutiksime.

O tuo tarpu siūlyčiau pasigaminti makaronų su brokoliais.

Ingredientai:
250 g makaronų
1 brokolio
2 v.š. miltų
300 ml pieno
4 v.š. tarkuoto parmezano sūrio
1 a.š. garstyčių
druskos 
pipirų

Gaminimas:
Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakelio. Kai makaronams liks virti apie 3 minutes, sudėkite į tą patį puodą brokolio galvutes. Makaronams išvirus, skystį nukoškite.

Keptuvėje ant lėtos ugnies pakepinkite miltus, kol įgaus švelniai gelsvą spalvą. Supilkite pieną, maišykite, kol sutirštės. Sudėkite garstyčias ir 2 šaukštus tarkuoto parmezano. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, paskaninkite druska ir pipirais. Suberkite makaronus su brokoliais ir gerai išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Sudėkite makaronus į kepimo indą, pateptą riebalais (aš padalinau į du indus). Ant viršaus užberkite likusį sūrį ir kepkite, kol sūris išsilydys ir pagels.




Skanaus!
Yum

Komentarų nėra: