2019 m. sausio 9 d., trečiadienis

Tinginys / Easy chocolate pie

Nauji metai, seni pyragai! Tinginys yra mano mėgiamas nuo neatmenamų laikų ir receptų yra šiuo klausimų išbandyta įvairiausių, pasidalinsiu tokiu, kuris mano manymu yra pats pats geriausias. Gyvenu šalia parduotuvės, kas yra ir pliusas ir minusas, nes jei pritrūksta kiaušinio - kiaušinių ir yra, pliusas, jei norisi kitkat šokolado, yra kitkat šokoladas, o lygiai taip pat greitai ant stalo gali atsirasti ir tinginys, kas iš dalies yra minusas, nes tinginys lipinasi man ant klubų, pilvo, kojų ir t.t. Bet čia vieta ir klasika tapusiai citatai: gyvename vieną kartą, o ne du (Ž. Grigaitis) O jei nesivadovauji tokia citata, gyveni sveikai, sportuoji, tai yra cheat dienos arba gimtadieniai ir kitos progos, kai su šiuo pyragu gali sužibėti. Sužibėti su tinginiu? Jes jes jes, visi valgys ir prašys dar.

Kadangi įrašas šiais metais pirmas, tai ir palinkėsiu savo blogo fanams žibėti visus metus ir niekada nesigailėti nei dėl vieno suvalgyto gabaliuko tinginio.

Ir dar paminėsiu, kodėl man šis tinginys yra skaniausias. Dėl mažesnio kiekio kakavos, jis labiau toks pieniško šokolado skonio, nei aitrios kakavos. O sūdyti riešutai čia tinka taip pat labai, kaip jie tinka snickers šokoladuose.

Ingredientai:
360 g pieniškų sausainių
200 g sviesto
1 indelis kondensuoto pieno
2 v.š. kakavos
1 didelė sauja sūdytų žemės riešutų arba gliaudytų pistacijų arba miksas
1 didelė sauja džiovintų spanguolių

Gaminimas:
Sausainius sulaužyti gabaliukais į didelį dubenį, ten pat supilti riešutus ir spanguoles. Ant nedidelės kaitros puode išlydyti sviestą, supilti kondensuotą pieną, išmaišyti, suberti kakavą ir vėl maišyti iki vientisos masės, tuomet dar šiek tiek pakaitinti, masė pradeda tirštėti ir tokią ją reikia pilti ant sausainių. Viską gerai išmaišyti. Tuomet aš visą masę suverčiu į torto/pyrago apvalią formą ir su bulvių trintuvu gerai viską suspaudžiu. Palaikyti vėsioje vietoje, kol sustings.

(tobulas pusryčių rinkinys/perfect breakfast combo)

Skanaus!

Ingredients:
360 g milk bisquits
200 g butter
1 can (397 g) sweetened condensed milk
2 tbsp cocoa powder
1 large handful of salted peanuts or shelled pistachios or mix
1 large handful of dried cranberries

Method:
Break biscuits into small pieces in a large bowl, pour the nuts and cranberries there. Melt the butter on a low heat, add condensed milk, stir and add cocoa powder, keep stirring until smooth consistency. Then heat slightly, when the mix begins to thicken pour it on the biscuits. Mix everything well. Then I put the mixture into the round baking tray, use spatula for squeezing or do it by hands. Keep in a refrigerator for an hour to set.

Bon apetit! Yum

Komentarų nėra: