2019 m. sausio 30 d., trečiadienis

Gordon Ramsay kiaušinienė / Gordon Ramsay scrambled eggs

Turiu tokį planą, kad kai trečiadienį vyras išeina groti - aš rašysiu blogą. Per sausį jau toks trečiadienis antras. Manau, kad visai neblogai. Nors labai viliojo drybsojimas ant sofos žiūrint Netflix, naujas Moters žurnalas, susiėmiau ir pradėjau pukšėti klaviatūra. Kitas dalykas, kuris įkvėpė šiandienos rašymui, tai namai, kvepiantys grybų pyragu. Uch, koks geras gavosi, bet apie jį bus kitą kartą.
Praeitą savaitę su savo mažuoju Benediktu keliavau kelias dienas po Veneciją. Ir valgiau tobulą picą. Kiekvieną vakarą. Daug. Man geros picos vienas iš kriterijų, kai ji skani ir kitą dieną, šalta ar pašildyta. O tai labiausiai lemia gera tešla. Vieną kartą bandžiau įvaldyti garsiosios Romos picerijos Bonci Pizzarium tešlos receptą. Nepavyko. Šios kelionės metu mintyse sau užsibrėžiau tikslą - atrasti TĄ tobulą picos tešlos receptą. Bandysiu, tikiuos man pavyks ir galėsiu pasidalinti čia.
O ką tobulo esu atradusi, tai Gordon Ramsay kiaušinienės receptą. Tiksliau, pirmiausiai receptą atrado mano vyras, gaminu dabar ją jau ir aš ir ji yra tobula. Šitą receptą reikia skleisti kuo plačiau ir pusryčiai bus tobuli. Tiesa, reikia mėgti kiaušinius :)

Ingredientai:
6 kiaušinių
50 g sviesto
Druskos
Pipirų
Skrudintos duonos
Krapų ar laiškinių česnakų
Rūkytos lašišos

Gaminimas:
Šaltus kiaušinius mušame į prikaistuvį, sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Dedame puodą ant didelės kaitros ir nuolat maišome su mentele. Nereikia plakti, reikia maišyti. Kai išsilydo sviestas ir susimaišo su kiaušiniais, nuimame puodą nuo viryklės ir toliau maišome. Tuomet vėl ant kaitros ir vėl be kaitros maišome ir taip apie 3 minutes, kol susidarys kreminė tekstūra. Ir tik pačioje pabaigoje gardiname druska ir pipirais. Į kiaušinienę taip pat galima įmaišyti šaukštelį grietinės ar grietinėlės. Patiekti su lašiša, skrudinta duona ir užbarstytais krapais ar laiškiniais česnakais.


Skanaus!

Ingredients:
6 eggs
50 g butter
Salt
Pepper
Toasted bread
Dills or chives 
Smoked salmon

Break six eggs into a large saucepan, ensuring the eggs are chilled. Add butter. Put the pan on a high heat. Stir continuously with a spatula, not a whisk, but don't scrape the bottom of the pan. Take the pan off the heat after 30 seconds and keep stirring off the heat. After 10 seconds, put the pan back on the heat. Repeat process for 3 minutes. Season the eggs in the last minute cautiously. You can stir in 1 tsp of crème fraîche for an even creamier texture. Serve it with  smoked salmon, toasted bread, sprinkle dill or chives on top.
Yum

Komentarų nėra: