2019 m. vasario 13 d., trečiadienis

Cinamoninės bandelės / Cinnamon rolls

Ryt vasario 14, meilės diena, o mes su vyru švenčiam vasario 13, nuo tada kai jis man šią dieną pasipiršo. Gudrutis, ane? Ne ne, visai ne, nes dabar gėlių gaunu dvi dienas iš eilės. O šią išeis ir visos trys, nes turiu vyrą, kuris kiekvieną penktadienį (su labai retom išimtim) man dovanoja gėlių. Taip, pati sau pavydžiu. Bet aš ir savęs jam pavydžiu, nes tikrai norėčiau būti už savęs ištekėjus :))) yeah, right.
Na, tai mano vyro vienas iš mėgiamiausių kepinių - cinamoninės bandelės. Todėl mano meilės išraiška yra tų bandelių kepimas. Geras jausmas, kai cinamono ir šviežių bandelių kvapu prisipildo namai. Kavos puodelis su pienu, kojos sukištos po pledu, bandelė ir nieko geriau nė ir nesinori. Meluoju, pasiilgau žiemos metu raudono, sodraus vyno, bet jis prie bandelių netinka, tai anas paveikslėlis yra gana tobulas.
Tai pabandykit ir jūs tas bandeles, gal tai bus kelias į kokią nors širdį?

Ingredientai (15 bandelių):
Tešlai:
600 g miltų
1 pak sausų mielių
400 ml pieno
100 g sviesto
50 g cukraus
Žiupsnelis druskos

Įdaras:
50 g sviesto
2 v.š. cinamono
150 g cukraus (balto arba rudo arba abiejų miksas)

Užpilas:
200 g kreminio sūrio
1 puodelis cukraus pudros

Gaminimas:
Sumaišyti miltus, mieles, cukrų ir druską. Ištirpinti sviestą, pašildyti pieną, supilti į miltų masę. Viską išminkyti iki vientisos masės. Jei reikia dar įberti šiek tiek miltų. Tešla lipni, bet nebelimpa prie rankų. Tešlą dėti į bliūdą, uždengti rankšluosčiu ir palikti valandai šiltoje vietoje. 

Iškilusią tešlą išimti ir iškočioti ant miltais pabastyto stalo. Iškočiotas blynas yra maždaug 55x45 cm. Ištirpintu įdaro sviestu aptepti tešlą. Bliūdelyje sumaišyti cukrų su cinamonu, mišinį išberti ant tešlos. Nuo vienos pusės tešlą susukti į ritinį. Supjausti į 15 dalių. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. 

Kol bandelės kepa, kreminį sūrį išsukti su cukraus pudra, mišinį užpilti ant dar karštų bandelių.
Skanaus!

Recipe in english:
Ingredients (15 buns):
Dough:
600 g all purpose flour
1 pack of dry yeast (7 g)
400 ml milk
100 g butter
50 g sugar
Pinch of salt

Filling:
50 g butter
2 v.š. cinnamon
150 g sugar (white or brown or mix)

Frosting:
200 g cream cheese
1 cup icing sugar

Method:
Mix flour, yeast, sugar and salt in a large bowl. Melt the butter and heat the milk on a stove or in microwave. Knead everything until a soft dough forms. Add more flour if needed. Dough must be soft and just a little bit sticky. Put dough in a bowl, cover with a towel and leave for an hour in a warm place. 

Turn dough out onto a floured work surface and roll dough into a 55x45 cm rectangle. Brush surface of dough with melted butter. Mix cinnamon and sugar in a bowl, sprinkle the mix on a dough. Roll dough around filling to form a log, cut log into 15 rolls and place rolls in the prepared baking dish. Bake for around 25 minutes into 200 degrees preheated oven.

While the buns are baking, roll the cream cheese with the icing sugar, pour the mixture on hot buns.
Bon apetit!




Yum

Komentarų nėra: