2019 m. vasario 6 d., trečiadienis

Riešutų sviesto pyragas / Peanut butter pie

Kulinarinės knygos. Beveik visos lentynoj apaugusios storu dulkių sluoksniu. Norėčiau dažniau gaminti iš knygų, bet dažniausiai lengviau, paprasčiau ir greičiau receptus susirasti internete. Dar mėgstu daryti patiekalus iš įvairių kulinarinių laidų. Paskutinė pirkta kulinarinė knyga pasiteisinusi 100 proc, tai Jamie Oliver "5 ingredientai". Užsisakiau, kai dar nebuvo išversta į lietuvių kalbą ir jau gana daug receptų iš jos išbandžiau ir rekomendavau kitiems, nes dar nei karto nenuvylė. Vakar iš jos valgėme karštas skumbrės salotas, tai mintis vakaro buvo tokia: kasdien valgome vis skaniau. Knygos genialumas yra paprastume. Paprasti ingredientai, nesudėtingas ir gana greitas procesas, bet nenuobodus ir labai skanus rezultatas. Man atrodo, kad su virtuve nedaug ką bendro turinčiam žmogui ji būtų irgi puiki.
Panašiai toks yra ir šitas desertas. Taip pat tik 5 ingredientai, greitas procesas, o rezultatas ir gražus ir skanus.


Ingredientai:
150 g sviesto
200 g šokolado (tinka tiek juodas, tiek pieniškas ar jų miksas)
250 g avižinių sausainių
300 g riešutų sviesto
200 g rudo cukraus


Gaminimas:
Receptas pritaikytas 20 cm kvadratinei formai. Formą iškloti kepimo popieriumi. Kombaine ar kočėlu maišelyje sutrupinti sausainius, juos sumaišyti su cukrumi. Puode ištirpinti sviestą, suberti sausainių ir cukraus masę, įdėti riešutų sviestą ir gerai išmaišyti. Masę pilti į formą ir gerai suspausti rankomis ar šaukštu. Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje ir užpilti ant pyrago. Pyragą dėti bent valandai į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.

Skanaus!

Ingredients:
150 g butter
200 g dark chocolate or milk chocolate (or a mixture of both)
250 g digestive biscuits
200 g brown sugar
300 g peanut butter

Method:
Line a 20cm square tin with baking parchment. Blitz the digestive biscuits and brown sugar in a food processor to give fine crumbs. Melt the butter in a large pan over a low heat. Add biscuits and sugar mix into the melted butter. Stir in the peanut butter and mix together so everything is well combined. Tip the mixture into the lined tin and press it down really hard with the back of the spoon or by hands. It needs to be really compact and tight. Melt chocolate in the bowl over simmering water. Then pour over the melted chocolate, tilting the tin back and forth a bit so that the whole thing is evenly covered. Pop in the fridge for an hour.



Bon apetit!


Yum

Komentarų nėra: