2015 m. rugpjūčio 16 d., sekmadienis

Sumuštiniai su cukinija

Vakar gaminome daug sumuštinių vestuvėms. Man labai patinka maži, vieno kąsnio sumuštiniai. Labai gražu pasižiūrėti (esmių esmė) ir kas tokiomis progomis svarbu - lengva valgyti. Būtų tragedijų tragedija, pasaulio pabaiga ir košmaras iš didžiosios K apsidrėbti princesės suknelę šventės dieną. Patinka gaminti šiuos mažylius. Svarbiausia neskubant. Pirmiausia išspausti mažus, apvalius duonos skrituliukus, tada pasiruošti visus reikalingus ingredientus, tepti, dėti, užbarstyti ir lėkštė pilna dailių sumuštinukų. Tokiomis dienomis, kai einasi viskas taip, kaip norisi, nieko nepamiršti, kai viską spėji, kai gali nestresuoti, atrodo, kad apsivilkusi prijuostę esu kitoje realybėje, kur viskas gera ir gražu, net maža, baisoka virtuvė tampa mieliausia, kur darau tai, ką mėgstu labiausiai. Ir tada apie tuos sumuštinius galėčiau kalbėti valandų valandas, skėsčioti rankomis pasakodama, kaip skanu yra pakepintos cukinijos ir kaip viską lengva padaryti, nes kai padarai iš tiesų atrodo, kad viskas buvo taip lengva!

Pasigaminkite ir jūs savo šventei mažų sumuštinių. 
(sumuštiniais su raudonu pesto, cukinija, alyvuogių užtepu ir ožkos sūriu)

Sumuštiniai su cukinija

Ingredientai (20 mažų sumuštinių):
1/2 cukinijos
1 skiltelė česnako
1 a.š. ghee sviesto arba paprasto sviesto
itališkų žolelių mišinio
Sumuštinių duonos su grūdais ar ciabatos

Gaminimas:
Keptuvėje išlydykite sviestą, išspauskite česnako skiltelę, šiek tiek pakepinkite. Sudėkite su skustuku supjaustytą cukiniją, užberkite druskos ir itališkų žolelių mišinio. Pakepkite apie 5 minutes. Jei darysite mažus sumuštinius iš sumuštinių duonos skrituliukus išspausite su sausainių formelėmis. Pakepinkite duoną orkaitėje ir uždėkite kepintos cukinijos.

Tinka ir dideliems sumuštiniams:

Skanaus!! Bride wannabe jau visko ragavo.


Yum

Komentarų nėra: