2015 m. rugpjūčio 12 d., trečiadienis

Angelo ašaros. Pyragas.

Reikia daryti taip, kaip mama sako :) Ar aš mėgstu daryti taip, kaip mama sako? Nevisada. Kai grįžau pasisvečiuot namo į Kauną, man mama liepė iškepti pyragą "Angelo ašaros". Ir aš mamos klausiau! :) Truputį juokingai skambėjo ir pavadinimas ir kad ant pyrago atsiras lašeliai. Viskas taip ir buvo, nes mama žino, ką sako. Pyragą padaryti labai paprasta, nors ilgas ingredientų sąrašas gali išgąsdinti. Ypač paprasta, jei turit namie virtuvės kombainą. Mano mama irgi labai mėgsta gaminti. Užsirašinėja receptus iš TV laidų ir panašiai, todėl jos asmeninė receptų knyga atrodo taip:
Čia - geriausi, išbandyti receptai.

Dabar prie pyrago:

Ingredientai:
Pagrindui reikės:
1 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
80 g sviesto
2 v.š. cukraus
1 nedidelio kiaušinio
žiupsnelio druskos

Varškės masei reikės:
500 g riebios varškės
0,5 stkl. cukraus
3 kiaušinių trynių
1 v.š. manų kruopų
100 g riebios grietinės

Suflė reikės:
3 kiaušinių baltymų
4 v.š. cukraus pudros

Gaminimas
Virtuvės kombainu sukapoti miltus su sviestu, sudėti likusius ingredientus, dar kartą viską sumaišyti. Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve 30 min.
Po pusvalandžio tešlą sudėti į kepimo formą ir pirštais suformuoti pyrago pagrindą.
Varškę sumaišome su cukrumi, kiaušinių tryniais, grietine ir manais paeiliui. Viską sumaišome su trintuvu (blenderiu). Suverčiame ir išlyginame ant pyrago pagrindo. Pašauname į orkaitę ir kepame maždaug 35-40 minučių, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Baltymus standžiai išplakame su cukraus pudra ir tolygiai paskirstome ant ką tik iškepto karšto pyrago. Pašauname į orkaitę ir dar kepame apie 10 minučių, kol suflė tolygiai gražiai paruduoja. Paliekame atvėsti orkaitėje. Mes pyragą valgėm kitą dieną, po nakties buvo atsiradę tie lašėliai ant pyrago.




Skanaus!
Yum

Komentarų nėra: