2015 m. rugpjūčio 6 d., ketvirtadienis

Vištienos, voveraičių ir kuskuso salotos

Tikiu, kad savaitgalį bus grybaujančių ir štai idėja, ką pasigaminti su gardžiosiomis voveraitėmis.
Beieškodama, kaip angliškai voveraitės, supratau, kad už jūrų marių šie grybai brangūs ir vertinami. O pas mus pilni miškai. Gal tik kas nors man galėtų pasakyti, kur tie miškai konkrečiau? :)

Iš tikrųjų, tai receptas pagal kurį gaminau buvo su cukinijomis, o ne su voveraitėmis. Jį radau Kitchen stories app'se, kurį man parodė Ieva. Ačiū Ievai, dabar jis mano mėgstamiausias. Nes:
  • Rodo ingredientus pagal porcijų skaičių
  • Yra step by step gaminimo nuotraukos
  • Video su įvairiais patarimais ir pan.
Man taip patiko app'sas, kad parašiau kūrėjams atsiliepimą. Gavau atsakymą, kad juos dar palaikinčiau Twitter'yje ir Facebook'e. Ir happy cooking for me! :)

Tai happy ir gaminu vištienos, voveraičių ir kuskuso salotas.

Ingredientai:
150 g kuskuso
300 g. vištienos file
200 g voveraičių
150 g vyšninių pomidorų
50 g anakardžių riešutų
1 šakelė rozmarino
1 a.š. garstyčių
1 v.š. balzamiko acto
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. medaus
60 g rukolos
druskos
pipirų
miltų
aliejaus ir sviesto kepimui

Gaminimas:

Kuskusą išvirti pagal instrukcijas ant pakelio. Per pusę supjaustyti vyšninius pomidorus.Vištieną šiek tiek pavolioti miltuose (labai labai mažai) ir apibarstyti kapotu rozmarinu, paskaninti druska ir pipirais. Nuplauti ir, jei reikia, pasmulkinti voveraites. Pradedam kepimus. Pakepinam anakardžių riešutus, kol švelniai pagels. Ant sviesto pakepame voveraites. Kepame vištieną, kol gražiai apskrus. Pasiruošiame padažą: sumaišome garstyčias, aliejų, balzamiką, medų. Padažą paskaniname druska ir pipirais.
Viską dedame į lėkstę: kuskusą, rukolą, voveraites, vištieną supjaustytą juostelėmis, pomidorus ir apšlakstome padažu. 
Skanaus!
Yum

Komentarų nėra: