2015 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Braškiniai jogurto putėsiai

Savaitgalis praėjo, kaip viena diena. Visi savaitgaliai praeina dvigubai greičiau nei darbo diena, bet šis ypač. Šis savaitgalis buvo juoko, mergų, plunksnų, istorijų, grybų. Vienas iš tų, kai labai labai gaila, kad baigiasi, bet yra labai labai daug ką atsiminti ir dėl to yra gera.

Pirmiausiai, tai po penktadieninio Raketų susirinkimo ir būsimos kovos ir ne tik aptarimo (apie Raketas truputį vėliau), šeštadienį atsikėlusios važiavome grybauti. Tryse: aš, Monika ir Justė. Grybavome netoli Pravalo ežero, gal dėl to ir mūsų grybavimas buvo pravalas. Aš radau turbūt lygiai 5 grybus, Monika panašiai, o daugiausiai prie vakarienės grybų prisidėjo Justė. Todėl jau galite laukti recepto su skaniosiomis voveraitėmis :)

Grybautojos ir grybai

Apie Raketas. Raketos - pati perspektyviausia merginų badmintono komanda, kuri savaitgalį dalyvavo "Vilniaus plunksnoje". Lukiškių aikštėje buvo karšta ir nuo saulės ir nuo emocijų. Ko jau ko, o nusiteikimo mums gali pavydėti bet kas. Dar galima pavydėti ir ištikimų gerbėjų. Nors oficialiai ir neapdovanotos, bet buvome geriausiai pasirodžiusi merginų komanda!! :) Pergalė aplaistyta šampanu, žinoma!
Raketos ir palaikymo komanda

Nors prieš savaitgalį juokavau dėl gero oro, kurio metu labai tinka lengvi jogurto putėsiai. Karštis atėjo ir receptas bus pačiu metu.

Ingredientai:
400 ml braškinio jogurto
1 pakelis braškių želė
250 ml vandens

Gaminimas:
Braškių želė užpilti per pusę mažesniu kiekiu vandens nei nurodyta ant pakuotės (apie 250-300 ml, priklauso nuo želė). Kai želė pradeda stingti, bet dar nėra iki galo sustingusi (tokia skystų drebučių konsistencija) supilti ją į jogurtą ir plakti. Ir dar plakti. Jogurtas pasidaro purus, tik reikia nepatingėt ilgiau plakti. Išplaktus putėsius supilstyti į stiklines ar stiklainius. Sudėti į šaldytuvą. Sustingsta gana greitai, per 30-60 min. Procesą paspartinti galima kameroje :) Mano putėsiai gavosi gana saldūs, todėl aš juos pagardinau rūgštoka juodųjų serbentų uogiene. 
Skanaus!

Recepto įkvėpimas: Žaidimų aikštelė
Yum

Komentarų nėra: