Ingredientai (1 tartaras):
1 avokado
2 a.š. garstyčių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. kapotų petražolių
1 saujos supjaustytų svogūnų laiškų
1 vidutinio dydžio raudono svogūno
3 vnt. ridikėlių
1 v.š. sojos padažo
100 g tuno
1/4 citrinos sulčių
Druskos
Pipirų
Gaminimas:
Kubeliais supjaustyti avokadą. Sudėti kapotas petražoles ir pusę kiekio supjaustytų svogūnų laiškų. Kubeliais supjaustyti svogūną, pusę kiekio sudėti į avokadą. Iš garstyčių, 1 v.š. aliejaus, druskos ir pipirų sumaišyti padažą, juo apipilti avokado masę, švelniai išmaišyti ir atsidėti į šoną. Tuną supjaustyti kubeliais. Į tuną sudėti likusius svogūno laiškus (šiek tiek pasilikti pabarstymui ant viršaus), supjaustytą svogūną. Ridikėlius supjaustyti kubeliais ir tris griežinėlius pasilikti papuošimui. Kubeliais supjaustytus ridikėlius suberti į tuną. Iš citrinos sulčių, sojos padažo, aliejaus, druskos ir pipirų - susimaišyti padažą, juo užpilti tuno masę ir švelniai išmaišyti. Į nedidelį indelį sudėti tuno masę, po to avokado, suspausti ir išversti į lėkštę, papuošti svogūno laiškais ir ridikėliais. Skanaus!
1 komentaras:
Atrodo labai gardžiai! O apie turgų skaitydama, šypsojausi - iš tiesų, kad ir brangiau dabar ten nei anksčiau, bet tas natūralumas ir bendravimas "žmogus žmogui" visgi kažkoks magiškas. Ir net nesvarbu, kad vienam kaina didesnė, o kitam mažesnė - derėjimosi menas! :)) Beje, pastebėjot, kad jau dabar ir Halės turguje viskas skaitmenizuota? Mačiau tokius mažus kasos aparačiukus, o man paklausus pardavėjos, kaip čia kas ir nuo kada, atsakė, kad čia mobili prekyba skaitosi :))) Išmanios ir bobulytės tampa, ir turgus išmanus - tik tikiuosi, jog tos turgaus dvasios išmanumas nenuslopins..
Rašyti komentarą