2017 m. vasario 5 d., sekmadienis

Įdarytas avokadas

Vienas iš būdų pažinti šalį, žmones - per maistą. Todėl keliaudama mėgstu apsilankyti vietose, kurios mažiau numylėtos turistų, bet labai mylimos vietinių. Per paskutinę kelionę į Madridą aplankėme gana daug vietų pavalgyti. Prieš išvažiuodama perskaičiau daug blogų, o pačiame Madride labai gelbėjo TripAdvisor. Kelios mums patikusios vietos:

Geriausi pusryčiai: PUM PUM CAFE
Apie pusryčius ten buvom paskaitę ne tik mes, todėl pirmiausiai buvome įrašyti į waiting list'ą. Vieta labai labai nedidelė, bet labai jauki. Hipsteriška. Aplinkui besisukantys žavūs berneliai kartais pamiršta atnešti užsisakytą maistą (pamiršo mūsų desertą), bet manęs neerzino, nes mes niekur neskubėjom. Man patiko stebėti ateinančius pavalgyti. Kaip pasitinka dažnai užsukančius, su jais bučiuojasi, glėbesčiuojasi ir t.t. Mums visada šypsojosi, klausė ar viskas patinka. Patiko.


Kalmarų sumuštiniai: La Campana
Vieta, kur buvo daug žmonių. Ir vietinių ir turistų. Atėjus turistui barmenui net nekyla klausimų koks bus užsakymas. Nes visi čia ateina suvalgyti po sumuštinį su kalmarais. Gigantišką sumuštinį su kalmarais. Lankytojų amžius pats įvairiausias - pensininkai, po darbų su kostiumais užsukę ofisų darbuotojai, studentai, mokleiviai ir t.t. Visi valgo, čiauška, todėl vieta labai gyva.


Užkandinė: Cerveceria Gandario
Čia buvom užsukę porą kartų. Pačią pirmą dieną ir paskutinę. Cerveceria reiškia aludė. Tiek iš išorės tiek iš vidaus neatrodo niekaip ypatingai, bet maistas - labai skanus, todėl ir žmonių ten visada pilna. Dažniausiai ten ateinama išgerti alaus ir suvalgyti didelės lėkštės bulvių su mėsa ir padažais. Porcijos dydis ir padažų skaičius priklauso nuo lėkštės skersmens. Kokią lėkštę, padažus pasirinkti - parekomendavo gana gerai angliškai kalbantis barmenas. Pirmą kartą pasirinkom lėkštę su iberiku ir vištiena, o kita kartą su dvejopai paruoštu iberiku, kumpiu ir kiaušiniu. Apsivalgymas.


Kartais pusryčiaudavom namie, o čia vieni iš pusryčių:

Ingredientai:
1 gerai prinokęs avokadas
1 skardinė tuno aliejuje
1 pomidoras
1/2 paprikos
2 šakelės petražolių
Citrinos sultys
Druska
Pipirai

Gaminimas:
Gražiai per pusę perpjauti avokadą. Žievės neišmesti. Šakute sutrinti avokadą, sudėti tuną, kubeliais supjaustytą pomidorą (aš pjaustau tik kietąją dalį), papriką, sukapotas petražoles. Užspausti šiek tiek citrinos sulčių, paskaninti druska, pipirais ir gerai išmaišyti. Sudėti atgal į avokado žievę ir patiekti kartu su rieke duonos.

Skanaus!





Yum

Komentarų nėra: