skip to main |
skip to sidebar
Svogūnų pyragėliai
Vakar su Mažuliu (mano būsimu vyru ir taip, jo tokia pavardė) dalyvavom Running dinner Vilnius, tai toks socialus renginys, kuriame tu gamini vieną patiekalą ir pas tave į namus ateina pavalgyti dar dvi komandos, ir tu pats eini pas dvi komandas į svečius pabendrauti ir pavalgyti. Daugiau informacijos apie tai, kas tai yra ir su kuo valgoma galit paskaityti paspaudę nuorodą. Man buvo ketvirtas kartas, Mažuliui pirmas. Ir pirmą kartą gaminome užkandžius. Kas buvo smagu, tai priimti svečius pirmiems, o po to jau tik mėgautis einant į svečius :) Labai gerai, kad gaminom ne pagrindinį patiekalą, nes neturim nei stalo, nei kėdžių, o pagrindinis patiekalas greičiausiai būtų pasiprašęs šitų neregėtų dalykų namuose. Iš viso praktiškai padarėm keturis užkandžius. Nuo pusryčių buvo likusio burokėlių užtepo, o tuomet darėm naujus, neišbandytus reikalus: brusketas su brie sūriu, obuoliais ir riešutais, įdarytus pievagrybius su pomidorais ir mocarela ir mūsų dalies nugalėtojas - svogūnų pyragėliai. Tai šituos rekomenduojame visiems.
Ir jei skaito vakar sutikti running dinner'yje, ačiū, buvo skanu ir smagu susipažinti! :) Noriu makaronų recepto :)
Ingredientai (9 pyragėliai):
1 raudono svogūno
2 svogūnų (nedideli)
2 v.š. medaus
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 anyžiaus žvaigždučių
kelių čiobrelio šakelių
80 g mocarelos
3 lapeliai šaldytos sluoksniuotos tešlos
Gaminimas:
Svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę, o puses dar padalinkite į tris dalis. Keptuvėje ištirpinkite medų, įpilkite alyvuogių aliejų, sudėkite čiobrelius ir anyžiaus žvaigždutes. Sudėkite supjaustytus svogūnus ir kepkite apie 5 minutes.
Sluoksniuotos tešlos gabalėlius padalinkite į tris dalis, subadykite šakute, sudėkite keptus svogūnus. Suplėšykite mocarelą ir padalinkite ant pyragėlių. Ant viršaus užpilkite keptuvėje likusį padažą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol gražiai pagels tešla.
Skanaus!
Yum
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą