Salotos apie rudenį.
Ingredientai (4 porcijos):
1 raudono obuolio
1 žalio obuolio
100 g špinatų
2 saujos saulėgrąžų daigų
1 sauja žemės riešutų
100 g feta sūrio
Druskos
Pipirų
100 ml alyvuogių aliejaus
1/2 citrinos sulčių
1 a.š. medaus
Obuolius supjaustyti griežinėliais. Sudėti į dubenį su nuplautais špinatais, saulėgrąžų daigais. Ant silpnos ugnies keptuvėje pakepinti žemės riešutus, apibarstytus žiupsneliu druskos. Riešutus nuluptis ir sudėti į salotas.
Į salotas sutrupinkite fetos sūrį.
Pasigaminkite padažą. Į alyvuogių aliejų išpauskite citrinos sultis, ištirpinkite medų.
Salotas sudėkite į lėkštes, pagardinkite druska, pipirais ir padažu.
All about autumn salads.
Ingredients (4 portions):
1 red apple
1 green apple
100 g baby spinach
2 handfuls of sunflowers sprouts
1 handful of peanuts
100 g feta cheese
Pepper
Salt
100 ml olive oil
1/2 lemon juice
1 tsp honey
Slice apples into thin slices. Add apples with washed spinach and sunflowers sprouts to the bowl. In a pan on a low heat fry peanuts with a pinch of salt. Peel the peanuts and add to the bowl.
Crumble feta cheese into the bowl.
Make the dressing. To the olive oil add lemon juice and whisk honey.
Season the salad with some salt and pepper, toss the dressing.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą