Panašiai toks yra ir šitas desertas. Taip pat tik 5 ingredientai, greitas procesas, o rezultatas ir gražus ir skanus.
Ingredientai:
150 g sviesto
200 g šokolado (tinka tiek juodas, tiek pieniškas ar jų miksas)
250 g avižinių sausainių
300 g riešutų sviesto
200 g rudo cukraus
Gaminimas:
Receptas pritaikytas 20 cm kvadratinei formai. Formą iškloti kepimo popieriumi. Kombaine ar kočėlu maišelyje sutrupinti sausainius, juos sumaišyti su cukrumi. Puode ištirpinti sviestą, suberti sausainių ir cukraus masę, įdėti riešutų sviestą ir gerai išmaišyti. Masę pilti į formą ir gerai suspausti rankomis ar šaukštu. Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje ir užpilti ant pyrago. Pyragą dėti bent valandai į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.
Skanaus!
Ingredients:
150 g butter
200 g dark chocolate or milk chocolate (or a mixture of both)
250 g digestive biscuits
200 g brown sugar
300 g peanut butter
Method:
Line a 20cm square tin with baking parchment. Blitz the digestive biscuits and brown sugar in a food processor to give fine crumbs. Melt the butter in a large pan over a low heat. Add biscuits and sugar mix into the melted butter. Stir in the peanut butter and mix together so everything is well combined. Tip the mixture into the lined tin and press it down really hard with the back of the spoon or by hands. It needs to be really compact and tight. Melt chocolate in the bowl over simmering water. Then pour over the melted chocolate, tilting the tin back and forth a bit so that the whole thing is evenly covered. Pop in the fridge for an hour.
Yum
Line a 20cm square tin with baking parchment. Blitz the digestive biscuits and brown sugar in a food processor to give fine crumbs. Melt the butter in a large pan over a low heat. Add biscuits and sugar mix into the melted butter. Stir in the peanut butter and mix together so everything is well combined. Tip the mixture into the lined tin and press it down really hard with the back of the spoon or by hands. It needs to be really compact and tight. Melt chocolate in the bowl over simmering water. Then pour over the melted chocolate, tilting the tin back and forth a bit so that the whole thing is evenly covered. Pop in the fridge for an hour.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą