2019 m. vasario 20 d., trečiadienis

Traški rūkyta skumbrė / Crispy smoked mackerel

Šiandien neišradau jokio dviračio, nieko įdomaus nesugalvojau, pasidalinsiu labai geru, išbandytu Jamie Oliver receptu. Karštos, sočios salotos, kurias galima pasigaminti per 15 minučių. Tobulai tinka vakarienei.

Ingredientai (2 porcijos):
1 karšto rūkymo skumbrės
300 g virtų burokėlių vakuume
50 g sultenių ar rukolos (originaliam recepte rėžiukai, bet aš tokių neradau, o su šiom salotom esu išbandžius)
2 a.š. krienų
2 v.š. natūralaus jogurto
Druskos
Pipirų
Alyvuogių aliejaus

Gaminimas:
Skumbrę padalinti į dvi dalis. Aštriu peiliu odelę įpauti kas 1 cm. Odele į apačią apkepti skumbrę nesvylančioje keptuvėje and vidutinės kaitros. Nupilti į indą burokėlių skystį, burokėlius supjaustyti griežinėliais. Juos išdėlioti lėkštėje, ant burokėlių uždėti salotas. 
Krienus sumaišyti su jogurtu, paskaninti druska ir pipirais. Iškeptą skumbrę uždėti ant salotų, viską apšlakstyti krienų ir jogurto padažu. Šaukštą alyvuogių aliejaus sumaišyti su šaukštu burokėlių sulčių, apšlakstyti salotas ir burokėlius.





Ingredients:
2 x 70 g smoked mackerel fillets
300 g vac-packed beetroots
50 g watercress
2 teaspoons creamed horseradish (or fresh)
2 tablespoons natural yoghurt
Salt
Pepper
Olive oil

Method:
With a sharp knife, slash the mackerel skin at 1 cm intervals, then place skin side down in a non stick frying pan on a medium heat to get super golden an crisp. Meanwhile, drain the beets, saving the liquor. Finely slice the beets, arrange on your plates and pile the watercress on top.
Stir the horseradish into the yoghurt, then taste and season to perfection with salt and pepper, Place the crispy mackerel on top of the salads, then dot around the horseradish yoghurt. Mix the beet juice with ! tablespoon of extra virgin olive oil and drizzle over the top



Yum

Komentarų nėra: