2011 m. sausio 7 d., penktadienis

Eglės žievės arbata

Vakar mama atnešė rūgštynių sriubos. Valgiau ir nenorėjau, kad baigtųsi :) Mano mama tikrai puikiai ir skaniai gamina. Kartais susimastau, kaip ji sugalvoja vis kitokių patiekalų. Internete jų tikrai neieško (nors dabar gal ir susiranda šį bei tą), kulinarinių knygų prieš ruošiant vakarienę taip pat nevarto. O vakarienei tikrai gaudavom visokių puikių patiekalų. Dabar jais mėgaujasi tik tėtis, nes mes su sese jau gyvenam atskirai. Na, būtų negražu nepaminėti, kad aš ant vakarienės užsuku dar gana dažnai :) Vakar prie rugštynių sriubos dar gavau ir eglės žievės. Internete radau, kad čia tikrai labai geras dalykas, o papildai pagaminti iš paprastos eglės žievės, pagerina kraujo apytaką, odos būklę, moterims padeda susidoroti su menstruacijų skausmais ir saugo nuo ūžesio ausyse. Na, o mama sako, kad dar gerai ir nuo kosiulio, tai šiandien viriau arbatą. Skonis tikrai neblogas, o įsidėjus medaus - puiki arbata. Taigi, jei turėjot žaliaskarę kalėdoms ir dar neišmetėt, galit pasigamint vaistų :)


Reikės:

Eglės žievės

Medaus

Gaminame:

Į prikaistuvį įmetame kelis gabaliukus eglės žievės. Pilam vandens. Užverdame. Pilam arbatą į puoduką, įsidedam šaukštelį medaus ir geriame.


Likusią arbatą pasišildysim kai reikės.

Skanaus ir nesirkit!

Yum

1 komentaras:

Unknown rašė...

Įdomi ir ,manau, skani idėja šaltam rudens vakarui :)