Savaitgalio valgių tęsinys. Šis pesto tinka bruschettom, su makaronais ar pagal jūsų asmeninę fantaziją. Šaldytuve, rašo įvairiuose šaltiniuose, galima laikyti savaitę/savaitę su puse, bet pas mane jis dar niekada taip ilgai neužsigulėjo. Gal reikėtu didesniais mastais gamint? :) haha, bučiau raudono pesto karalienė :)) beje, jis man daug skanesnis už bet kurį pirktinį raudoną pesto.
Raudonasis pesto ir bruschetta
Naudojau:
10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
8 valg.š. aliejaus iš džiovintų pomidorų
1 didelė skiltelė česnako
1 svogūnas
4 valg.š. žemės riešutų
Žemės riešutus pakepinti keptuvėje, kol šiek tiek apskrus. Svogūnus pakepti aliejuje kol suminkštės ir bus gelsvi. Džiovintus pomidorus pasmulkinti. Česnako skiltelę sutraiškyti.. Viską sudėti į smulkintuvo indą, įpilti aliejų nuo džiovintų pomidorų.
Jei su pesto darome bruschettas, tai tam dar reikės:
Ciabattos
Pomidoro
Bazilikų
Alyvuogių aliejaus
Česnako
Susmulkinam kubeliais pomidorą, susmulkinam baziliko lapus. Ciabattą apšlakstytą alyvuogių aliejum pakepti orkaitėje, užtepti pesto ir ant višaus uždėti pomidorus su bazilikais. (Jei norisi aštriau galima papildomai įtrinti česnaku, man skanu ir ant nekeptos ciabattos)
Skanaus!
Yum
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą