Kadangi pasigaminau net tris gabaliukus sūdytos lašišos, kuri yra vadinama dar gravlax, vis ieškau ir bandau receptus būtent su ja. Kol kas dar neatsibodo ir kiekvieną kartą kažką pasigaminus labai džiaugiuosi, jog man iš viso pavyko, tai padaryti.
Ir trumpa istorija apie gravlax. Pirmą kartą išgirdau tokį žodį, kuomet su dviem geriausiom draugėm buvome susitikę Kalėdinės vakarienės pernai, restorane Uoksas. Tuo metu degustacinę vakarienę Uokse ruošė, mano seniai socialiniuose tinkluose nužiūrėtas šefas, Martyn Meid. Iš anksto žinojome, kaip atrodys meniu ir jame buvo visai nemažai man negirdėtų žodžių. Vienas iš jų - gravlax. Taigi prieš vakarienę atlikau tyrimą - ką aš gausiu valgyti. Ieškant informacijos apie gravlax man padėjo puikioji Wikipedia. Iš čia ir sužinojau, jog gravlax - šiaurietiškos virtuvės patiekalas gaminamas iš šviežios lašišos, druskos, cukraus ir krapų. Paprasta ir skanu. Daugiau iš akimirkų vienos geriausių vakarienių mano gyvenime čia.
Ingredientai (4 sumuštiniai):
4 riekelių duonos
50 g minkšto sūrio
50 g sultenių
1 mažo raudonojo svogūno
70 g gravlax
4 kiaušinių
druskos
pipirų
acto
Gaminimas:
Mano būdas, kaip išvirti kiaušinius marškinėliuose yra toks:
Užvirti vandenį, įpilti 1 valgomą šaukštą acto, įberti druskos. Į nedidelį indelį įmušti kiaušinį. Ratu išsukti vandenį ir supilti kiaušinį. Apie tris minutes virti ir turite kiaušinį marškinėliuose.
Ant duonos užtepkite minštą sūrį, užberkite pipirų, užberkite smulkiai supjautyto svogūno, uždėkite sultenės lapų, plonai supjaustytos lašišos griežinėlius ir kiaušinį marškinėliuose. Pagardinkite druska ir pipirais.
Skanaus!
I made three pieces of gravlax. More than enough for me, so I do not have another choice only to make dishes with it. So far I am not sick of it - more happy that I succeeded. So experiments with gravlax continues.
And a little story about gravlax. First time I heard the word was on last year three best friends Christmas dinner at Uoksas where we ate degustation dinner made by Martyn Meid. There was quite a lot of unheard words on the menu, so I did the research before. So one of the words was gravlax. Most helpful source of course was Wikipedia where I found out that gravlax is... a Nordic dish consisting of raw salmon, cured in salt, sugar, and dill. Gravlax is usually served as an appetizer, sliced thinly and accompanied by hovmästarsås (literally steward sauce, also known as gravlaxsås), a dill and mustard sauce, either on bread of some kind, or with boiled potatoes (quotation from Wikipedia). That's the secret! You can found more pictures from that awesome, delicious dinner here. One of the best dinners I had so far.
Ingredients (4 sandwiches):
4 slices of bread
50 g cream cheese
50 g mache lettuce
1 small red onion
70 g gravlax
4 eggs
Pepper
Salt
Vinegar
Preperation:
How I make pouched eggs:
Boil the water, put 1 table spoon of vinegar and some salt. Crack an egg in a small cup. Create a gentle whirlpool in the water to help the egg white wrap around the yolk and carefully pour an egg into it. Three minutes in the water and it's done!
Spread cream cheese on the bread, sprinkle some pepper, add diced onion and some mache lettuce, thinly sliced gravlax and pouched egg. Add some salt and pepper on top.
Bon apetit!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą