Pradėsiu nuo žuvienės.
Ingredientai:
Išdarinėtos lašišos liekanų ir šiek tiek sveikos lašišos
1,5 l vandens
2 morkų
2 bulvių
1 sauja supjaustyto poro
1 svogūno
pipirų
druskos
žolelių
lauro lapų
Gaminimas:
Į verdantį vandenį sudėjau lašišos liekanas (uf, kaip nekaip skamba), supjaustytas morkas, bulves, stambiai supjaustytą svogūną, įbėriau druskos, pipirų, žolelių ir sudėjau lauro lapus. Ant lėtos ugnies viriau apie 40 min. Kai sultinys išvirė jį perkošiau, išgraibiau ir išmečiau lašišos galvą, kaulus ir pan. Jei buvo mėsytės - palikau. Dar išėmiau suvirusį svogūną. Tuomet dar kartą užkaičiau sultinį, kuriame liko morkos ir bulvės, įdėjau žiedais supjaustytą porą ir lašišos gabaliukus. Paviriau dar apie 10 min. ir viskas. Mano sultinys gavosi tamsesnis, nes prieskonių mišinyje buvo džiovintų pomidorų.
Skanaus!
Yum
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą